Är hemstädning dyrt i Västerås?

Har du råd med hemstädning i Västerås? Det beror på dina prioriteringar och vad du tycker är viktigt. Varför inte prova på en period?

Allt fler familjer i Västerås tar hjälp med hemstädning. Att städa är den hushållssyssla som innebär mest arbete och som de flesta dessutom helst avstår från. Samtidigt får man med professionell hemstädning ett hem som verkligen är ordentligt rent, vilket så klart är bra för familjens hälsa och välbefinnande. Värdet av ett hygieniskt hem kan knappast överskattas.

Kompetenta städare

En professionell relation

De som inte provat på hemstädning tidigare kan ibland tycka att det känns obehagligt att det ska komma främmande människor hem till dem och städa. Det är dock en känsla som brukar gå över ganska snabbt. Ofta är det en och samma städare som kommer varje gång, och man bygger snabbt upp ett ömsesidigt förtroende. De som städar är yrkespersoner som utför ett hantverk och inte några nyfikna voyeurer. En professionell städare är mån om att utföra sitt arbete så snabbt som möjligt och är inte intresserad av vilka böcker du har i bokhyllan eller vad som finns i skafferiet.

Vad kostar hemstädning i Västerås?

Västerås är en relativt stor stad och här finns flera städfirmor som erbjuder hemstädning. Konkurrensen är sålunda ganska hård och priserna pressade. En väletablerad städfirma som erbjuder hemstädning i Västerås tar mellan 150 och 200 kronor i timmen för en normal hemstädning. Hur lång tid städningen tar beror på hur smutsigt och stökigt det är, samt förstås hur stor bostaden är, men 2-3 timmar är normalt för en städning av en normalstor trea. Priserna brukar vara lägre i början av veckan och dyrare framåt helgen.

Prisuppgifterna som anges här ovan förutsätter att du utnyttjar RUT-avdraget, som ger 50% rabatt på arbetskostnaden för hushållsnära tjänster som städning. Du kan utnyttja RUT-bidraget med upp till 50 000 kronor per person i hushållet och år, vilket mer än väl täcker veckovis hemstädning för en familj i en normalstor lägenhet i Västerås.

Prova på hemstädning

De flesta städfirmor i Västerås har prova på-erbjudanden med lägre priser, för att man ska kunna testa deras tjänster en period. Testa att anlita en städfirma för veckovis hemstädning under några månader. På så sätt kan du själv bilda dig en uppfattning om vad du får för pengarna, och hur mycket tid och kraft du och din familj får över. I slutändan är det ju detta som avgör om du tycker att hemstädning är en tjänst värd pengarna.

3 Oct 2019