RSS

Ibland är det bra med en mäklare i Strängnäs

27 Mar 2023

När man, helt oväntat, längtar tillbaka hem till Strängnäs kan man kontakta en mäklare där och bli uppsatt på dennes spekulantlista. Sen är det bara att vänta.

När Anna var i tonåren hade hon längtat efter att få lämna Strängnäs. Det var en sån håla, tyckte hon då. Långt till allt spännande och fullt med inskränkta människor. Hon hade verkligen haft tonåringens driv att se världen och göra nya upptäckter. I Strängnäs kunde man ju inte stanna.

Alltså hade hon efter studenten sökt sig till landets myllrande, södra regioner där stämningen var nästan kontinental. Hon hade studerat på Malmö Högskola och bott på studentkorridor. När studierna var klara hade hon till och med fått chansen att arbeta utomlands ett tag.

Hon vände sig till en mäklare

Sedan hade hon blivit förälskad och gift sig. Nu var första barnet på väg. Och helt oväntat hade en känsla och tanke börjat gro. Hon ville tillbaka till Strängnäs. Det var där hon ville att hennes barn skulle få växa upp, och det var förstås också där som hjälpen med barnpassning skulle finnas, i form av hennes föräldrar.

Hon fick bearbeta maken ett tag, men när hon märkte att han började ge med sig så kontaktade hon en mäklare i Strängnäs, i smyg. Hon beskrev vad hon var ute efter, sådant som boyta, antal rum och område, så att mäklaren kunde sätta upp dem på sin spekulantlista. Sen var det bara att vänta. Förhoppningsvis skulle de få tag på något innan det var dags att föda. Läs mer om en mäklare på denna sida: mäklaresträngnäs.net

För den som snabbt vill klara av sitt teoriprov

16 Mar 2023

Många vill snabbt klara av sitt teoriprov. Detta prov är en stor del av arbetet med körkortet och för många nya förare är teorin jobbigare än körningen.

Den som innehar ett körkort sitter också på en biljett ut i världen. Körkortet öppnar verkligen möjligheter att röra på sig men också till att söka vissa jobb eller gå vissa utbildningar. Vägen till detta åtrådda kort kan dock vara kämpig. Körningen ska självklart sitta men utöver detta ska även ett teoriprov klaras av.

Utöver dessa små hinder är det även ganska dyrt att ta körkort. Många sparar ihop till sitt körkort genom år av extrajobb. Andra får körkortet som gåva, antingen av snälla föräldrar eller av någon annan givmild släkting.

Därför är det viktigt med teoriprov

För den som är mitt uppe i arbetet med körkort kan ett teoriprov kännas totalt onödigt. Varför ska man egentligen känna till massor av regler och vägskyltar? Jo, för det är dessa regler och skyltar som dagligen kommunicerar med föraren och ser till att hen gör rätt i trafiken. Utan dem är det svårt att veta hur man som förare ska bete sig på vägarna.

Teorin ger också alla förare en gemensam grund att stå på. En kunskapsbank som alla med körkort kan luta sig emot och känna sig trygga med. Dessutom innehåller terion en hel del matnyttiga tips kring bilen som kan komma väl till pass om ens fordon krånglar och man som förare snabbt måste få det att fungera igen. Läs mer kring teoriprov på denna sida: https://www.ikorkort.nu/ 

Så köper du och din kompis lägenhet hos en mäklare i Västerås

2 Mar 2023

Fråga en mäklare i Västerås om hur du bäst köper lägenhet tillsammans med en kompis. Det är inte säkert att gemensamt ägande är det bästa alternativet.

Att bo ihop med en kompis är något som lockar många unga. Faktiskt kan det vara det enda alternativet att ha råd med en fin lägenhet, när man ännu inte fått in en fot på arbetsmarknaden. Men innan du köper lägenhet tillsammans med en polare, är det viktigt att förstå vad gemensamt ägande innebär.

Det kan vara en bättre idé att själv köpa lägenhet och hyra ut hälften till din kompis. Om du har möjlighet kan en borgenär hjälpa dig med lånelöfte. Det innebär att någon annan garanterar att ditt lån kommer bli betalt även om du själv skulle misslyckas med att betala det. Ofta är det en förälder som går in som borgenär.

Rådgör med mäklare om gemensamt köp av lägenhet

Om du vill kan du ändå ha din kompis med dig när du träffar din mäklare i Västerås. Det kan kännas kul att köpa lägenhet tillsammans – även om det inte egentligen är ett gemensamt köp. Du och din kompis kan fortfarande ha allt det roliga tillsammans, även om ni avstår från de komplikationer som kan uppstå vid ett gemensamt lägenhetsköp.

Du bör vara medveten om att även om ni är goda vänner nu, är det inte säkert att ni fortfarande är det efter att ha bott ihop en tid. Om det är bara du som äger lägenheten kan du helt enkelt säga upp din kompis inneboendekontrakt för att skilja på er.

Ta reda på mer info om en mäklare, gå till denna sida: mäklareivästerås.se

Takläggare ökar värde på hus i Stockholm

13 Feb 2023

Flera saker kan öka husets värde. Ju större renovering, desto högre värde. En sådan sak är att låta en takläggare i Stockholm lägga nytt tak som håller länge.

Kent och Karin hade funderingar på att lägga in lite pengar i huset. Det vill säga investera i exempelvis kök, tak eller något annat. Det som var intressant för dem var att få besparingarna de gjort att öka i värde. Att renovera huset var en sådan sak då de skulle få ut pengarna när de sålde så småningom.

Tankarna stannade till sist på taket. Det skulle hur som helst behöva ett nytt tak inom inte allt för lång tid. De hade länge funderat på att lägga tegelpannor istället för det plåttak de hade nu. Detta av två anledningar. Tegelpannor hade lång livstid och så var de ju så vansinnigt snyggt att se på.

Takläggare fixar nytt utseende

Det fanns även en annan anledning till takrenoveringen. Nästa steg kunde då bli att sätta upp solpaneler vilket verkligen skulle öka värdet. Därför kontaktade de en takläggare i Stockholm för att få råd och denne kom för att titta på huset och bilda sig en egen uppfattning om saken.

Takläggaren förklarade att det kunde bli knepigt med tegelpannor när det kom till solpaneler. Om de däremot gjorde en ny takläggning med betongpannor skulle det vara enkelt att installera solpaneler. Glada över att han hjälpt dem med frågan lovade de att återkomma. De behövde fundera på om det viktigaste var tegelpannor eller solpaneler.

Cypern – lägst skatt i Europa

30 Jan 2023

Om man talar om länder som är attraktiva för internationella företag så kan man i dagsläget inte ignorera Cypern som under senare år sett ett enormt uppsving då det kommer till etableringar av utländska aktörer. Anledningen till det här uppsvinget beror på att Cypern i dagsläget har Europas lägsta skatt och att man numera heller inte gör någon skillnad mellan cypriotiska företag och utländska sådana. Bolagsskatten på Cypern ligger på 12.5% förutsatt att man har sitt säte i landet och detta i kombination med att de flesta cyprioter talar god engelska, är välutbildade samt de pålitliga banker som finns i landet gör således landet väldigt attraktivt för företag som vill maximera sin vinst, skaffa sig goda affärsrelationer samt nya erfarenheter för sig själv och sina anställda.

Vidare fördelar som talar för att fler väljer att starta bolag på Cypern gäller de rent geografiska och här kan vi återkoppla till det vi nämnde ovan rörande att utveckla spännande affärsrelationer. Cypern ligger nämligen i Östra Medelhavet, omringat av tre stycken kontinenter – Europa, Asien och Afrika – och detta gör att man i stort sätt har hela världen som spelplan om man väljer att starta bolag i detta land.

Ytterligare fördelar med Cypern kontra Sverige kan man se på klimatet; i och med att Cypern ligger i Medelhavet så innebär detta milda vintrar och varma somrar – något som tilltalar väldigt många. Om man som svensk väljer att starta ett bolag på Cypern och känner sig lite orolig över det politiska läget eller om man har en familj som ska följa med så kan vi här lugna med att Cypern har utmärkta skolor, en stabil ekonomi samt en politisk situation som även den får anses som synnerligen stabil.

Att starta ett bolag där och flytta till landet under några – eller flertalet! – år är verkligen något som man kan rekommendera. En upplevelse som – utöver de ekonomiska fördelarna i form av högre vinst, lägre skatt samt låg levnadskostnad i övrigt – ger en kulturell erfarenhet att bära med sig under resten av livet.

Varför sådan skepsis från omvärlden?

Det som gör att många personer, företagare och andra entreprenörer inte vågar ta chansen handlar om att man bryr sig för mycket om vad andra tycker. Visst – det finns en moralisk aspekt i allt detta; den svenska välfärden går trots allt miste om pengar. man ska dock inte ställa det här mot sin personliga utveckling.

Ibland så måste man våga ta chansen och i och med att Cypern är ett land på så kraftig frammarsch så gäller det också att passa på. Det är nu chansen finns att skapa de kontakter, de relationer och genomföra den etablering som krävs för att i framtiden nå utveckling.

Jantelagen ska man inte bry sig om – hur mycket skatt betalar egentligen våra svenska NHL-proffs eller de professionella fotbollsspelare som rör sig ute i världen? Ta chansen och starta ditt bolag på Cypern redan idag – möjligheten till framgång har aldrig varit ljusare.

Välj rätt arbetsbänk och få ut mer av dina anställda

13 Jan 2023

Hur påverkar arbetsmiljön egentligen prestationen hos varje anställd? Mer än vad många tror. Lyckligtvis så ser man idag att många företag har börjat ställa om i denna fråga. Man går från att bara räkna pengar och kostnader till att mer se värden.

Man ser att personalen är den viktigaste resursen man har. Utan personal - ingen vinst. En personal som mår dåligt - ett företag som mår dåligt. Genom att lägga ner mer pengar och resurser på arbetsmiljöfrågor så kan företag göra större vinster. Arbetsmiljö kan vara allt från ventilation vidare till stimulerande arbetsuppgifter - och hela vägen bort till arbetsbänkar.

Det senare är en intressant detalj i sammanhanget som går att återkoppla till hur vi idag lever våra liv. Idag är vi mer stillasittande - både på jobbet och i vardagen - och detta gör att våra kroppar, som fortfarande är byggda för rörelse, lättare drabbas av skador. Många av dessa kan spåras till arbetsplatsen och till ergonomi. En arbetsbänk blir därigenom också extremt viktig - oavsett om man sitter vid en dator, om man jobbar med någonting mekaniskt på en verkstad eller gör någonting annat på den fasta arbetsplatsen.

Rätt arbetsbänk minskar risken för skador

Det är viktigt att arbetsbänkar kan anpassas utifrån den givna sysslan man utför - saker ska kunna läggas på rätt ställen, man ska slippa sitta i en ställning som sliter på armar och axlar som en följd av monotona rörelser och man ska kunna höja- och sänka en arbetsbänk utifrån behov.

Genom detta kan man också komma undan de vanliga förslitningsskador som den moderna människan idag ofta drabbas av där just nämnda axlar, armar, armbågar och exempelvis höfter ofta blir ansatta av ett dagligt slitage.

Baserat på detta så blir investeringar i arbetsbänkar också en viktig fråga. En kostnad? Givetvis, men hur mycket kostar en sjukskrivning och hur mycket kostar en person som är missnöjd med sin arbetssituation? Ett företag som inte ser värdet i detta kommer att bli lidande i framtiden. Genom att skapa en bättre arbetsmiljö så skapar man också en väg till ökade vinster.

Rusta och matcha ger jobb

18 Dec 2022

Det är arbetsförmedlingen som står bakom Rusta och matcha, en speciell tjänst för att lotsa in folk på jobbmarknaden. Konsulterna coachar nu de arbetslösa.

Det är inte alltid så lätt att komma till sin rätt på en arbetsintervju, och företagen hinner inte kolla upp de platssökande så noggrant. Ofta blir det så att det första intrycket avgör, och det kan bli helt fel. Rusta och matcha ska se till folks kvaliteter och även hjälpa dem att ansöka till passande arbetsuppgifter i näringslivet.

Alla är bra på något, men för den som inte är så vältalig kan det vara svårt att ens få chans att bevisa sin duglighet. Arbetsförmedlingens Rusta och matcha ska göra jobbet att kolla upp vad folk kan och coacha dem in på arbetsmarknaden på ett jobb som de passar för. Alla tjänar på arrangemanget att få rätt person på rätt plats.

Rusta och matcha har kontakter

Coachen på Rusta och matcha har kontakter inom näringslivet och får reda på när företagen behöver arbetskraft. Kan man matcha en arbetssökande mot en ledig plats sparar man också mycket arbete åt företagen. De får lämpliga kandidater så gott som direkt och sparar massor av tid i ansökningsprocessen.

Det är också till stor fördel för den som söker arbete att inte behöva söka massor av arbeten i onödan. Rusta och matcha tar reda på vad som behövs för att klara av ett jobb, och man väljer ut de arbetslösa som verkar mest lämpliga. Likaså kan man marknadsföra sökanden som har en efterfrågad kompetens.

Skyltar i Stockholm som säger allt

9 Nov 2022

Oavsett företag man driver i Stockholm är det viktigt hur man presenterar sig. Skyltar bör vara hållbara och dessutom neutrala och tydliga för att locka kunder.

Karin hade funderat länge på hur hon skulle presentera sitt företag för kommande kunder. Det var viktigt för henne att det blev rätt från början. Att skyltar och annan reklam gjordes trovärdiga och gav företagen den tyngd och seriositet som det förtjänade. Hon var en duktig före detta dansare och skulle förmedla konsten till nya generationer.

Karin hade rådfrågat många och fått lika många svar. Men en sak var de alla tydliga med. Skylten som skulle sitta över entrén skulle tala ett tydligt språk och synas i all sin enkelhet. Samtidigt som hon planerade för detta växte även hennes logga med en dansare i plie fram.

Diskutera skyltar med proffs

Då hon inte var särskilt kunnig inom reklambranschen kontaktade hon ett företag som gjorde skyltar i Stockholm. Tillsammans med en designer togs det fram en skylt som tilltalade henne både estetiskt och rent informationsmässigt. Den var enkel och i svarta bokstäver stod där “Karins dansstudio”. Silhuetten av en dansaren i plie fanns till höger om texten.

Så kom dagen när skylten skulle sättas upp ovanför ingången till studion. Medan jobbet pågick hade hon satt sig på ett café i närheten för att kunna se den från håll när hon sedan närmade sig. Det blev en andäktig stund som nästan fick henne att ta ett felsteg på grund av fokuset på skylten. Den var snygg, riktigt snygg, tänkte hon och log nöjt. Beställ skyltar här: www.skyltarstockholm.org

Retorikbyrå – en perfekt lösning när man behöver hjälp att komma till tals

31 Oct 2022

Att våga prata inför andra kan vara riktigt jobbigt för den ovane. Anlita en retorikbyrå som hjälper till att hitta verktygen för att våga prata inför folk.

Jan smuttade på det varma kaffet och snurrade lite fram och tillbaka på stolen. Han var chef över erfarna och kompetenta medarbetare, var och en med sin spetskompetens. De var roliga och trevliga på alla sätt, men det visade sig att nästan alla besatt genen att inte våga vara mötesledare.

Visst fanns det en och annan anställd som stuckit ut genom åren. Gemensamt var ändå att många varit ganska blyga i situationer då de skulle tala för fler än sin lilla grupp. Han skulle vilja stärka sina anställda att ta mer plats på arbetsplatsen.

En retorikbyrå ger stöd och hjälp

Jan kom på att de skulle planera in en studiedag framöver när de skulle ha retorikkurs. Han skulle anlita en grym retorikbyrå som kunde föreläsa och hålla i kursen. Det skulle förhoppningsvis ge mer kött på benen även för de blygare personerna. Några av hans vassaste anställda vågade inte alltid lägga fram bästa lösningen just för att de inte vågade prata.

Det handlade inte om att ställa sig upp och sälja in konserverad gröt. Det var mer att de skulle våga ta plats och utrymme på ett bra, retoriskt sätt. Jan ställde ner kaffekoppen på skrivbordet. Han kikade i företagets almanacka och såg att torsdagar var relativt mötesfria. Det skulle vara en perfekt dag att ha studiedag på. Anlita en retorikbyrå här: www.snackasnyggt.se

Aktieägaravtal - därför bör ett sådant finnas

17 Oct 2022

Att skriva ett aktieägaravtal kan göra en enorm skillnad för aktieägarna i ett bolag - exempelvis styrelsen och för grundarna av bolaget. Vad händer om kursen rusar uppåt eller nedåt? Vad händer om någon vill dra sig ur - och vad händer om någon avlider?

Det är långt ifrån ett måste att skriva ett aktieägaravtal - eller skriva under ett sådant - men det finns ett definitivt värde i att göra detta. Varför? Ett aktieägaravtal rymmer de frågor som inte får plats i den bolagsordning som lämnas till Bolagsverket och det handlar om ett avtal som minskar risken för framtida konflikter, missförstånd och som också får samtliga att dra åt samma håll.

Ta hjälp med att utforma ett aktieägaravtal

Ett aktieägaravtal är vare sig en obligatorisk eller en offentlig handling. Det är till mångt och mycket en gentlemens agreement som sätts på pränt och där samtliga medlemmar i exempelvis en styrelse - grundarna, exempelvis - sätter sig ned och siar om framtiden och vad som eventuellt komma skall. Det dyker nästan alltid upp oförutsedda händelser i takt med att tiden går. Vänner blir ovänner, nya utmaningar dyker upp, bolaget kan öka - eller sjunka - i värde. Ett aktieägaravtal gör att man på ett bättre och tydligare sätt kan hantera alla dessa eventualiteter.

Viktigt är att alla som ska underteckna ett aktieägaravtal också känner sig delaktiga i utformningen av detta. Man gör bäst i att ta professionell, juridisk hjälp i att skapa ett aktieägaravtal baserat på vad man anser viktigt att få med i detta. Vilka punkter är extra viktiga för dig att få med - och vilka är viktiga för övriga medlemmar?

Här kan man se att vissa punkter brukar vara vanlig förekommande. Vad händer exempelvis vid framtida finansieringsbehov? Hur ska eventuella utköp se ut? Hur ser företaget på konkurrens och om att någon - direkt efter avslut - vill börja arbeta för en annan, konkurrerande, firma? Man kan även se att många bolag inkluderar andra punkter som exempelvis om aktier ska räknas som enskild egendom, om hur aktieägarnas engagemang ska vara - och vilka krav man ska ställa på varandra - samt vem eller vilka som har rätt att utse styrelserepresentanter. Ju mer man får med i ett aktieägaravtal - desto mindre blir riskerna för framtida konflikter. Läs vidare om aktieägaravtal här: www.aktieägaravtal.net

Digitala Entrétavlor - snyggare trapphus med tydlig information

26 Sep 2022

Det första intrycket är alltid viktigt. Hur ser det första intryck er BRF ger till besökare? I många fall så handlar det om en enda stor röra. Trapphuset känns rörigt som en följd av en bristande struktur av informationsflödet. Vem bor var, hur hittar jag rätt person och på vilken våning bor denne egentligen?

Med digitala entrétavlor kan man på ett enkelt sätt skapa en sober inredning i trapphuset - och ge besökare tydlig information med rätt kontaktuppgifter till den man söker. Digitala entrétavlor kan även kopplas upp mot exempelvis lås- och andra säkerhetssystem och genom detta också minimera risken för att den objudna gästen tar sig in.

Digitala entrétavlor har många fördelar. Man kan som BRF på ett enkelt sätt strukturera upp vilka som bor i respektive fastighet och även exempelvis addera annan information till namnet som skrivs - telefonnummer och mail, exempelvis. Utöver detta så kan man även använda digitala entrétavlor i ett informativt syfte i övrigt.

Installera digitala entrétavlor

En vanlig anslagstavla i trapphuset lägger man sällan märke till och detta av den enkla anledningen att det ofta hängs upp en massa irrelevant information på denna. Viktig information täcks över och försvinner i den stora massan. Genom att investera i digitala entrétavlor kan man skapa ett skarpare informationsflöde i fastigheten: när är det styrelsemöte, när planeras renoveringen av tvättstugan, när skulle information om ett fönsterbyte äga rum och hur gick egentligen OVK-besiktningen? Man kan helt enkelt styra information och highlighta det som är extra viktigt.

Det viktiga är att hitta rätt leverantör av digitala entrétavlor. Alla har olika behov och olika krav vad gäller exempelvis användning samt estetiskt uttryck. Det är viktigt att den leverantör ni väljer kan besöka er förening, installera digitala entrétavlor i portarna och sedan också ge er en matnyttig information om hur de fungerar, vad man ska tänka på och hur man agerar om någonting går fel. Att man exempelvis ska sträva efter ett långtgående samarbete där exempelvis service och underhåll inkluderas är givet. Jämför och välj rätt!

Måttbeställda lamellgardiner ger bästa akustik

5 Sep 2022

Med måttbeställda lamellgardiner kan du få till riktigt bra ljudegenskaper i dina lokaler, oavsett om det rör sig om en konsertsal eller en inspelningsstudio.

Akustik är en hel vetenskap. Det finns personer som är experter på att skapa de bästa förutsättningarna för bra ljud i olika lokaler. Det kan handla om stora samlingslokaler som aulor eller konserthus. Det kan också handla om lokaler för studioinspelningar eller liknande. Oavsett vilket så är det där med akustik något som man verkligen behöver tänka till runt. Det bästa är då att ta hjälp om någon som verkligen kan området.

Om det finns behov av att dämpa ljud så är ofta textila material det allra bästa att använda. En fördel med textil är också att det går att skapa estetiskt tilltalande miljöer. Gardiner kan också användas som avdelare som enkelt kan tas bort eller flyttas.

Måttbeställda lamellgardiner kan varieras

Särskilt praktiskt och smidigt är det att använda sig av lamellgardiner. Beroende på hur man ställer in lamellerna så kan man variera hur mycket ljuddämpande effekt man vill ha. Det går också att helt föra samman lamellgardinerna för att få ett större rum eller skapa en annan ljudmiljö.

Med måttbeställda lamellgardiner har du helt enkelt fantastiska möjligheter att anpassa din lokal för att få fram de bästa ljudegenskaperna. Allt du behöver göra är att vända dig till en firma som kan erbjuda sådana lamellgardiner. Säkerligen har de många varianter och de kommer att guida dig till den bästa gardinen för dina behov.

Säkerhetssystem skapar en tryggare arbetsplats

12 Aug 2022

Vill du göra din arbetsplats säkrare för både medarbetare och företaget? Då kan du få hjälp att installera ett säkerhetssystem som passar din verksamhet.

Ett företag har mycket som måste fungera för en gynnsam verksamhet. Det handlar inte bara om det dagliga arbetet, utan om allt. Medarbetarna behöver ha en bra miljö att arbeta i och företaget behöver röra sig framåt. Därför är det mycket som inte får vara bristfälligt och det är mycket att tänka på, men du behöver inte göra allt på egen hand.

En viktig del av allt du behöver tänka på är säkerheten. Det handlar om säkerhet för dina medarbetare och skydd av byggnader och egendom. Då är det på sin plats att installera ett säkerhetssystem. Ett säkerhetsföretag kan ge dig både skräddarsydda system och helhetslösningar. Du ska kunna känna dig trygg med en säkerhetsinriktad partner som finns där för dig i både vått och torrt.

Säkerhetssystem har många lösningar

Med det senaste inom säkerhetssystem kan du hitta de lösningar som passar dig bäst. Du ska inte behöva betala för sådant du inte behöver. Du kan få ett passersystem installerat eller det senaste inom inbrottslarm. Samma sak gäller för brandlarm och annan utrustning för utrymning och brandsäkerhet.

Därtill kan ett säkerhetssystem hjälpa dig med säkra konferenssystem, personskydd och nattlåsning. Du kan därmed få en heltäckande lösning som anpassas efter hur många medarbetare du har, hur stor yta som ska ingå i systemet och om ni har flexibla arbetstider. Du ska kunna känna dig trygg med ditt säkerhetssystem. Läs vidare om säkerhetssystem här: senecta.se

Få juridisk hjälp med en ekonomisk plan för BRF

11 Aug 2022

Är du med i styrelsen i en BRF? Då vet du hur mycket ansvar det kommer med. Till exempel att årligen göra en ekonomisk plan för BRF med hjälp av jurister.

Det är inte helt enkelt att vara med i styrelsen för en BRF. Det är otroligt mycket kring det som måste skötas enligt konstens alla regler. Det handlar inte bara om att erbjuda människor ett hem och se till att hålla byggnaderna i bra skick. Utan det är även stora saker kring ekonomin som man måste gå igenom.

En ekonomisk plan är för många en ren djungel och inget man vare sig kan eller vill fixa med själv. Framförallt eftersom det finns regler för hur en sådan ska göras och vad som måste tas upp. Det finns däremot hjälp att få när man ska göra en ekonomisk plan. En hjälp som gör att allt kommer gå rätt till och att ni följer de lagar som finns.

Vad ingår i en ekonomisk plan för BRF?

En ekonomisk plan är inget vem som helst gör, utan allting måste skrivas helt korrekt. Det är några punkter som måste vara med för att en ekonomisk plan för BRF ska anses vara rätt. Några av punkterna är att ha koll på byggnaderna och vad de kostar varenda månad. Samt vilka intäkter de genererar.

Den ekonomiska planen måste ta hänsyn till kostnader för underhåll för nödvändiga ändringsarbeten gällande BRF. Det ska även framgå hur finansieringen är. Det finns en del punkter till som måste tas upp när man gör den ekonomiska planen. Dessa kan ni få hjälp med.

Löneoutsourcing en enkel lösning för företagare i Stockholm

8 Aug 2022

Löneoutsourcing är en enkel lösning på problemet med ekonomiadministration för dig som driver företag i Stockholm. Det är billigare att hyra in än att anställa.

Älskar du ord som “ekonomiadministration” eller “ekonomistyrning”? Då har du kommit rätt om du har startat ett eget företag. Det är nämligen en hel del av arbetet med att driva företag som handlar om just det. Det knöliga är bara, att ju bättre det går för din firma – desto större blir den delen av verksamheten.

Goda nyheter för dig som älskar ekonomiadministration, i och för sig. Men sannolikt finns det en gräns för den kärleken. Det kan nämligen bli så mycket att göra med löneberäkningar och löneutbetalningar att det äter upp all din arbetstid, om du envisas med att sköta allt själv.

Löneoutsourcing för dig som vill slippa anställa

En lösning är naturligtvis att anställa personal som sköter det in-house, det vill säga internt inom er firma. Att starta upp en ekonomiavdelning, helt enkelt. Men det är inte så himla lätt, faktiskt ganska krångligt. Och det kostar pengar med fler anställda. Mycket pengar.

Om du väljer att istället satsa på löneoutsourcing kan du komma undan med en mycket billigare peng. Att låta en extern firma handha all administration vad gäller ekonomi och löner kan visa sig vara mycket lönsamt i längden. Dessutom får du möjlighet att lägga ansvaret för att löneutbetalningarna blir rätt på någon annan, vilket minskar risken för dålig stämning mellan dig och din personal i det fall det skulle råka bli fel.

← Äldre inlägg