Har du eget företag? Behöver du en plats där du kan arbeta ostört? Det där har med hur duktig du är som egen företagare, om du kan arbeta disciplinerat var som helst. Om du till exempel har eget företag som tjänsteman och bara behöver en dator, ett skrivbord, en bekväm skrivbordsstol och papper och penna, för att kunna utföra ditt arbete, kan du ju arbeta var som helst. Du kan arbeta hemma, eller på ett café, eller så kanske du behöver ett eget kontor för att arbeta effektivt. Har man till exempel småbarn hemma, kan det vara omöjligt att arbeta hemma, då barnen kommer till en och pockar på ens uppmärksamhet. De förstår ju inte innebörden av att man arbetar, trots att man är hemma.

Då är det bättre med eget kontor

Är det så att du bor i villa, kostar det inte mycket att bygga till exempel en Friggebod, eller Attefallshus och placera det på den egna tomten. På så sätt kan man skaffa sig ett eget kontor, även om man arbetar hemifrån. En Friggebod och Attefallshus kräver inget bygglov, men däremot vill kommunernas stadsbyggnadskontor få in en bygganmälan om att man skaffar sig en Friggebod eller Attefallshus. Vill man inte själv bygga en sådan själv, på egen hand , från grunden, kan man köpa nyckelfärdiga sådana Friggebodar eller Attefallshus, om man så vill. Det går då mycket snabbare att få ett sådant kontor i en sådan och man slipper vänta.

Sedan är det bara möblera kontoret

När man väl har skaffat sig en Friggebod eller Attefallshuset, är det sedan bara att möblera kontoret. Har man då bränt en del pengar på att bygga kontoret kan man behöva köpa billigare kontorsmöbler utan att behöva pruta på kvaliteten. Som tur är finns det begagnade kontorsmöbler i Stockholm som man kan skaffa sig. Det kostar mindre, är lika bra som att köpa helt nya kontorsmöbler och det är bra mycket mer miljövänligt att köpa sådant som är begagnat än att köpa helt nya möbler. Det är helt onödigt att köpa nya möbler, då det krävs så mycket mer resurser att tillverka nytt än att någon annan använder det som redan finns.

Så hittar du begagnade kontorsmöbler

Du kan börja med att googla "begagnade kontorsmöbler Stockholm" så att du får en uppfattning om hur många det är som kan leverera begagnade kontorsmöbler just i Stockholm. Är det inte i Stockholm som du önskar dig begagnade kontorsmöbler så skriver du in den ort där du behöver dem. Lycka till!

19 Apr 2019