Är du med i styrelsen i en BRF? Då vet du hur mycket ansvar det kommer med. Till exempel att årligen göra en ekonomisk plan för BRF med hjälp av jurister.

Det är inte helt enkelt att vara med i styrelsen för en BRF. Det är otroligt mycket kring det som måste skötas enligt konstens alla regler. Det handlar inte bara om att erbjuda människor ett hem och se till att hålla byggnaderna i bra skick. Utan det är även stora saker kring ekonomin som man måste gå igenom.

En ekonomisk plan är för många en ren djungel och inget man vare sig kan eller vill fixa med själv. Framförallt eftersom det finns regler för hur en sådan ska göras och vad som måste tas upp. Det finns däremot hjälp att få när man ska göra en ekonomisk plan. En hjälp som gör att allt kommer gå rätt till och att ni följer de lagar som finns.

Vad ingår i en ekonomisk plan för BRF?

En ekonomisk plan är inget vem som helst gör, utan allting måste skrivas helt korrekt. Det är några punkter som måste vara med för att en ekonomisk plan för BRF ska anses vara rätt. Några av punkterna är att ha koll på byggnaderna och vad de kostar varenda månad. Samt vilka intäkter de genererar.

Den ekonomiska planen måste ta hänsyn till kostnader för underhåll för nödvändiga ändringsarbeten gällande BRF. Det ska även framgå hur finansieringen är. Det finns en del punkter till som måste tas upp när man gör den ekonomiska planen. Dessa kan ni få hjälp med.

11 Aug 2022