Är du på jakt efter ett enkelt bokföringsprogram som du kan använda i din firma? Många egna företagare är dessvärre hänvisade till ganska komplicerade program som Visma, för fakturering, bokföring och betalning av fakturor, skatter och så vidare. Visma är både dyrt, krångligt och kräver att man som egen företagare sitter flera timmar och arbetar med bokföring – tyvärr är det det enda program som rekommenderas av konsulter som arbetar för Arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum och som ges gratis till egen företagare. Det som egen företagare inte får veta är att det finns ett mycker enklare och billigt bokföringsprogram som är ett otroligt bra administrativt stöd just för egna företagare.

Allt kan skötas via mobilen

Säg att du arbetar som egen företagare. Du är ute på olika arbetsuppdrag, gör dina egna inköp, arbetar med ditt arbete, kommer på att du behöver sända faktura till sin uppdragsgivare och sedan bokföra det som intäkt i din firma. När du gör dina inköp, skannar du enkelt in dina kvitton genom att ta en bild i med kameran i din mobil. Sedan klickar du på en knapp som anger att kvittot ska bokföras som utgift i ett konto som heter utgifter. Med några klick är det gjort och kvittot är bokfört som en utgift i företaget. När du sedan tar betalt och sänder en faktura, kan bokföringsprogrammet skapa en faktura – i mobilen – och sedan sända den till din uppdragsgivare via e-post. Sedan bokförs den som intäkt i företaget när du får betalt, eller när du har skapat fakturan, beroende på hur du vill bokföra intäkterna (antingen som intäkter först när du fått betalt eller när fakturorna skapas). Du sköter allt i mobilen, enkelt, problemfritt, snabbt och utan att behöva betala dyra kostnader för att någon anställd ska göra det, eller någon dyr firma ska göra det åt dig. Istället gör du det själv och "gratis".

Leta billigt bokföringsprogram

Så hittar du en firma som erbjuder billiga bokföringsprogram; googla "billigt bokföringsprogram" så får du förslag av Google på sådana företag. Undvik Visma, som är ett både dyrt och komplicerat bokföringsprogram. Det krävs flera timmar som du dessvärre måste lägga för att kunna bokföra via deras datorprogram. Det finns mycket billigare och enklare bokföringsprogram som varken är dyra eller komplicerade och som är lätta att lära sig och som du kan ha med dig i din mobil. Det behövs verkligen ett enkelt bokföringsprogram som är billigt och som inte kräver flera timmars arbete av dig. Lycka till!

6 Jun 2019