Har du precis fått tillgång till ett mindre kontor och undviker helst stora kostnader för kontorsinredning? Köp inte nytt – köp begagnat. Det kan du göra på flera platser i Stockholm.

Loppis

De allra bästa fynden sker på loppis. Eller, i alla fall de billigaste fynden. Självklart går det att hitta riktigt bra kvalité men överlag är loppis ganska slitna saker. Men kan man tänka sig ha lite repor på skrivbordet eller på hyllan så går det att få kontorsinredningen extremt billigt. 

Blocket

Det finns flera liknande tjänster på internet som Blocket men eftersom de är störst är det även denna tjänst som de flesta väljer. Man vill helt enkelt lägga upp saker på den sida där flest tittar. 

Var lite kreativ när du söker kontorsinredning här. Att söka på just ”kontorsinredning” går men då kommer till stor sannolikhet bara visas annonser från företag som säljer sin inredning. Det är självklart inget fel med det men genom att söka på privata marknaden kan priset pressas tydligt. Sök efter ”hylla” eller ”skrivbord”. 

Kom ihåg att Blocket sorterar efter ort. Det betyder att du enbart ser annonser som är inlagda under Stockholm. Genom att välja att även visa annonser inom ett par mil ökar chansen att du hittar en passande annons. 

Via företag

Det finns kontorsutrymmen i Stockholm som får ny inredning över en gång per år. Det handlar om att hyresgäster kommer och går i mindre lokaler. Den gamla inredningen åker ut och ny anpassad inredning in. 

Detta skapas alltså en stor omsättning på möblerna vilket ett par företag tagit fasta på. De väljer därmed att både köpa upp och sälja begagnad kontorsinredning. Genom att köpa från dessa företag får du garanti och trygghet även om det är äldre inredning som köps. Prismässigt är det över andrahandsmarknaden via loppis, Blocket osv. Men samtidigt får man vad man betalar för. 

Fördelen med dessa företag är bredden, utbudet, kunnandet och servicen. Kanske är det värt att betala lite extra för. Det blir ändå billigare än att köpa helt nya möbler. 

Second Hand

Det är inte ovanligt att fin kontorsinredning hittas hos flera av de secondhand-butiker som finns i Stockholm. Orsaken är att flera företag väljer att skänka sina gamla möbler och annan inredning när de ska byta ut detta. Om valet står mellan att köra de till en återvinningsstation eller skänka till välgörenhet blir valet rätt lätt. Läs mer här om miljövänlig kontorsinredning i Stockholm.

31 Oct 2018