När man, helt oväntat, längtar tillbaka hem till Strängnäs kan man kontakta en mäklare där och bli uppsatt på dennes spekulantlista. Sen är det bara att vänta.

När Anna var i tonåren hade hon längtat efter att få lämna Strängnäs. Det var en sån håla, tyckte hon då. Långt till allt spännande och fullt med inskränkta människor. Hon hade verkligen haft tonåringens driv att se världen och göra nya upptäckter. I Strängnäs kunde man ju inte stanna.

Alltså hade hon efter studenten sökt sig till landets myllrande, södra regioner där stämningen var nästan kontinental. Hon hade studerat på Malmö Högskola och bott på studentkorridor. När studierna var klara hade hon till och med fått chansen att arbeta utomlands ett tag.

Hon vände sig till en mäklare

Sedan hade hon blivit förälskad och gift sig. Nu var första barnet på väg. Och helt oväntat hade en känsla och tanke börjat gro. Hon ville tillbaka till Strängnäs. Det var där hon ville att hennes barn skulle få växa upp, och det var förstås också där som hjälpen med barnpassning skulle finnas, i form av hennes föräldrar.

Hon fick bearbeta maken ett tag, men när hon märkte att han började ge med sig så kontaktade hon en mäklare i Strängnäs, i smyg. Hon beskrev vad hon var ute efter, sådant som boyta, antal rum och område, så att mäklaren kunde sätta upp dem på sin spekulantlista. Sen var det bara att vänta. Förhoppningsvis skulle de få tag på något innan det var dags att föda. Läs mer om en mäklare på denna sida: mäklaresträngnäs.net

27 Mar 2023