Hur påverkar miljön på arbetet vår prestation? De flesta som arbetar inom företag som har kontor ser gärna att detta ser modernt och snyggt ut. Öppna ytor, glaspartier som skärmar av och coola möbler. Man vill visa upp ett modernt ansikte utåt och utöver detta erbjuda medarbetarna en arbetsplats att vara stolta över. I detta glöms emellertid en sak bort: städningen.

Det finns all anledning till att stanna upp och att som företagare se över hur pass frekvent - och av vilken firma - kontorsstädning sker. Har ni ett kontor i Stockholm så kommer er kontorsstädning, på ett eller annat sätt, att göra skillnad. Tyvärr så blir det för många till det sämre. Att företag inte vill lägga ut en massa pengar i onödan är både begripligt och helt rätt och riktigt. Genom att skruva åt tumskruvar och strypa onödiga utgifter så kan man nå ett bättre resultat.

Kontorsstädning i Stockholm är inte en utgift att strypa. Tvärtom: det är en investering och betydligt fler företag borde snarare se över denna fråga snarare än att snegla mot olika inredningsmagasin. Det spelar liksom ingen roll hur modernt ett kontor är. Är det smutsigt så är det ändå detta som kommer att synas - och påverka negativt.

Så påverkar undermåligt kontorsstädning i Stockholm

Vi tänkte ge några exempel på hur undermålig kontorsstädning de facto kan påverka en arbetsplats negativt. Enklast blir det om vi radar upp dessa i punkter och går igenom, mer ingående, hur vi menar.

  • Sämre prestation. Nästan all forskning är samstämmig gällande renlighet och prestation. De flesta av oss presterar bättre i rena miljöer och det spelar ingen roll om det handlar om arbetsplatser eller om privata hem. Vi trivs när det är rent och när vi trivs - ja, då är vi också beredda att gå den där extra metern för varandra. Kontorsstädning i Stockholm som sker mer frekvent föder även ett ansvar hos den enskilde individen och där varje medarbetare plötsligt känner att man själv också vill bidra till en renare arbetsplats. Disk plockas undan, arbetsytan hålls efter och man ser till att exempelvis allmänna ytor på kontoren- i lunchrum, exempelvis - torkas av. Det skapar positiva vågor för alla att surfa på.
  • Färre sjukdagar. Hur sprids sjukdomar? I många fall så handlar det om att vi dels har sämre hygien - pandemin har visat att vi nästan, som en följd av ökad tvättning av händerna, tagit bort exempelvis vinterkräksjukan - och dels som en följd av undermålig städning. På ett kontor där luften ofta står stilla så sprids bakterier på ett påtagligt sätt. Blir en person sjuk så kan man nästan garantera att detta även kommer att drabba nästa. Ett domino av sjukdagar som kostar enorma summor och som sinkar produktionen påtagligt. Genom ökad kontorsstädning i Stockholm så kan man minska sjukdagar och tjäna stora pengar!
  • Bättre bild utåt. Hur moderna möbler du än har så kommer renligheten ändå att påverka vid exempelvis kundbesök, besök från investerare och affärspartners. Därför är din kontorsstädning extremt viktigt. Och, ett tips är att hitta en flexibel partner som kan rycka ut med kort varsel om ett avgörande möte bokas in. Den städningen kan göra skillnad!
29 Nov 2021