Idag så måste man sticka ut för att kunna få ett bra arbete. De enklare jobben har till stor del försvunnit från Sverige och för de flesta arbeten så krävs det därför att man har en gedigen utbildning i bagaget. Det fina är att man alltid kan läsa upp betyg och läsa vidare efter att ha gått något år på Komvux. Man kan alltså få en andra chans och plugga vidare på Högskola även om man varit skoltrött som tonåring.

I Sverige har vi dessutom ett system där våra studier finansieras via lån av CSN; något som är extra förmånligt och väldigt bra om man jämför med andra länder där plånboken i många fall också kan avgöra vilken typ av utbildning - och arbete - man kan få välja. En annan sak utöver utbildning som ofta krävs idag är ett körkort. Ett körkort kan öppna många dörrar - både i vardagen och i arbetslivet. Därför så bör man också ta detta så snart man kan. Det kan även det göras i en lite senare ålder än 18 år (som är åldern för att få ta körkort i Sverige).

Intensivkurs ger dig körkort snabbare

Om man är några år äldre så brukar en bra lösning vara att ta sitt körkort genom att anmäla sig till en intensivkurs. Detta då man ofta har lite mindre tid att röra sig med - man kanske har jobb, familj och man kanske av den anledningen inte heller kan köra enligt den vanliga modellen (övningskörning och några körlektioner).

En intensivkurs i exempelvis Stockholm utgör från dina egna kunskaper om bilkörning och skräddarsys efter elevens förkunskaper - längre än tre veckor ska man aldrig behöva dock. Det gör att en intensivkurs också passar de flesta. Det är aldrig för sent att ta körkort och genom detta också öppna upp de dörrar som tidigare varit lyckta.

Läs mer på http://www.intensivkursstockholm.com.

Arbetslös? Du kan ta lån av CSN för körkortet

Problem går ofta i armkrok med varandra. I detta fall så kan det innebära att du inte får något jobb som en följd av att du saknar körkort - men att din arbetslöshet gör det omöjligt att finansiera körkortsutbildningen. Du saknar pengar och du saknar den betalningsförmåga som krävs för ett lånelöfte hos banken. Att ta lån via sms är ingen möjlighet då räntorna där brukar skjuta i höjden.

Däremot finns idag ett annat alternativ. På samma sätt som att få studier finansierade via förmånliga lån hos CSN kan man också få sitt körkort genom detta. Det är bra då det löser upp många knutar i arbetslösa personers liv. Genom att kunna anmäla sig till en intensivkurs i Stockholm och betala denna med lån från CSN så kan man också - på ett tydligare sätt - göra sig själv mer attraktiv i en arbetsgivares ögon. Körkort är idag ett måste och det ska inte vara en fråga för plånboken i och med detta.

12 Oct 2018