Letar du efter en eventbyrå i Stockholm? Då kanske du tänker dig att du vill presentera ditt företag för dina kunder på ett sätt som gör att de inte glömmer dig. Bland det bästa sättet att göra detta på är att ordna ett event som sticker ut från alla andras. En del företag marknadsför sig genom att bjuda på en kopp kaffe eller dela ut frukost invid någon stor station. På så sätt skapar företaget goodwill genom att bjuda på kaffe och dopp eller frukost, precis när kunderna ska iväg till sina jobb.

Den nya tidens reklam är inte bara opersonlig reklam från massmedierna. Istället har många reklamföretag förstått framgången med att möta kunderna ansikte mot ansikte. Det är oftast när kunderna får ett möte och ett ansikte som de kan komma ihåg, som gör att de minns företaget särskilt väl och får ett positivt minne av företaget.

Så kan man göra reklam

Några exempel på framgångsrika möten kan vara till exempel att bjuda kalla resenärer på glögg. Då kan man dyka upp invid en tågstation i närheten av julhögtiden. Man kan dyka upp med en lådcykel och några varma termosar med glögg och pepparkakor. Många tar tacksamt emot koppen med glögg och en pepparkaka, och minns vilket företag som bjöd på glöggen. När de sedan ska handla in sin glögg, minns de företaget och köper samma fina glögg som de en gång blev bjudna på. Eller ska man lansera en ny slags smak på sin läsk, kan man på liknande sätt bjuda på den nya läsken, genom att komma ut där kunderna befinner sig och bjuda på den nya läsken. Har man då fina lådcyklar, eller en hel truck full med läsk, kan man ordna festivalstämning så att den nya läsken får extra mycket uppmärksamhet och få människor att stanna till och smaka på den nya läsken, så har man ordnat så att allmänheten har uppmärksammat den nya smaken på läsken och kanske gärna vill köpa den.

Popup är det nya sättet göra reklam

En pop-up-verksamhet har blivit det nya sättet att göra reklam. De flesta känner till de olika slags pop-up-restauranger som dyker upp på olika ställen. Man säljer då mat från en lastbil, där man tillagar den goda maten. Genom att ha hela verksamheten i en lastbil, kan man sedan flytta på sig och till och med köra land och rike runt och skaffa sig kunder i olika städer. Om kunderna sedan gillar maten som man lagar, då kan man sedan bestämma sig för en stad där man startar en stationär restaurang.

23 Dec 2019