Löneoutsourcing är en enkel lösning på problemet med ekonomiadministration för dig som driver företag i Stockholm. Det är billigare att hyra in än att anställa.

Älskar du ord som “ekonomiadministration” eller “ekonomistyrning”? Då har du kommit rätt om du har startat ett eget företag. Det är nämligen en hel del av arbetet med att driva företag som handlar om just det. Det knöliga är bara, att ju bättre det går för din firma – desto större blir den delen av verksamheten.

Goda nyheter för dig som älskar ekonomiadministration, i och för sig. Men sannolikt finns det en gräns för den kärleken. Det kan nämligen bli så mycket att göra med löneberäkningar och löneutbetalningar att det äter upp all din arbetstid, om du envisas med att sköta allt själv.

Löneoutsourcing för dig som vill slippa anställa

En lösning är naturligtvis att anställa personal som sköter det in-house, det vill säga internt inom er firma. Att starta upp en ekonomiavdelning, helt enkelt. Men det är inte så himla lätt, faktiskt ganska krångligt. Och det kostar pengar med fler anställda. Mycket pengar.

Om du väljer att istället satsa på löneoutsourcing kan du komma undan med en mycket billigare peng. Att låta en extern firma handha all administration vad gäller ekonomi och löner kan visa sig vara mycket lönsamt i längden. Dessutom får du möjlighet att lägga ansvaret för att löneutbetalningarna blir rätt på någon annan, vilket minskar risken för dålig stämning mellan dig och din personal i det fall det skulle råka bli fel.

8 Aug 2022