Funderar du på vad du ska göra när du "blir stor"? Vad du bör utbilda dig till är beroende av vad du både är intresserad av och vad du vill med ditt liv. Om det är viktigt att hjälpa andra människor, kanske du ska utbilda dig till läkare eller sjuksköterska. Vill du arbeta med barn, bör du utbilda dig till förskollärare eller lärare. Vill du däremot tjäna pengar bör du utbilda dig till ekonom, eller arbeta som säljare, mäklare eller som ingenjör, programmerare eller något annat yrke som ger mycket bra betalt.

Varför inte arbeta som mäklare?

Om du är intresserad av bostäder och hus, är det ingen dum idé att arbeta som mäklare då du förmedlar köp mellan dem som vill ha och de som vill få en bostad såld. Framför allt i Stockholm kan du få riktigt bra betalt. Många bostäder kan gå på flera 10-tals miljoner kronor. Som mäklare bör du få cirka en tiondedel av köpet. Går då en bostad för 10 miljoner kronor, får du som mäklare 100.000 kronor i mäklararvode. Säg att du gör 4 sådana affärer i veckan, då har  400.000 gånger 4 i månaden; 1,6 miljoner kronor i månaden. Som du själv ser, är det en mycket bra månadslön, om du är riktigt duktig och kommer upp i de summorna som bostadsmäklare. 

Så blir man en duktig mäklare

För att bli en duktig mäklare gäller det att förstå sig på människor. Den som kan förstå vad de som vill köpa och de som vill sälja vill ha, är intresserade av och vad man kan visa för slags bostäder för de olika spekulanterna kan komma upp i riktigt bra summor varje månad. Som mäklare arbetar man som säljare framför allt. Det är inte heller att bara visa upp en bostad för någon. Det är sällan bara bostaden i sig säljer. Man måste helt enkelt framhålla vad som är bra med just de bostäder som du visar. Är man en duktig säljare kan man nästan sälja vad som helst. Och framför allt köper människor DIG, som säljare. Lycka till!

25 Sep 2018