Magasinering är något som kan behövas i många olika lägen. Framförallt kan det vara aktuellt vid en stor renovering eller en flytt som dröjer. Det finns helt enkelt många olika situationer där man kan behöva förvara ett större bohag någonstans under en period.

Att göra detta kan dock bli ganska dyrt i längden, där det kan bli särskilt kostsamt i större städer som Stockholm och Göteborg. Således är det något som de flesta använder sig av endast under kortare perioder. Oavsett hur länge man planerar att magasinera sitt bohag, eller något annat för den delen, finns det sätt att pressa priserna.

Kolla flera olika aktörer

Det här är ett klassiskt sätt att priserna på något, nästan oavsett vad det är. Om det finns flera aktörer som erbjuder en produkt eller en tjänst, är sannolikheten mycket liten att de alla skulle ha samma priser.

Hur vet man då var alla möjligheter till magasinering finns? Ett enkelt tips för att hitta dem är att helt enkelt söka på internet. Testa att skriva in ”Magasinering Stockholm” (ersätt Stockholm med din stad om du bor någon annanstans) och se vilka träffar som du får fram. Om du sökte på Stockholm, som är en stor stad, kommer du med stor sannolikhet att få fram flera relevanta förslag på aktörer du kan kontakta. Bor man i en mindre stad kanske det däremot bara finns en aktör.

Kan du tänka dig att åka en bit?

Ofta är magasinering lite dyrare i storstäder som Stockholm och Göteborg. Om du kan tänka dig att åka iväg en bit för att förvara ditt bohag, kan det eventuellt finnas någon lada på landsbygden som du kan hyra in dig i.

Det här kommer givetvis med en hel del praktiska problem. Det uppenbara är att, om du till exempel bor i centrala Stockholm, kommer att behöva åka en lång bit varje gång du ska komma åt möblerna. Det här kan innebära stora kostnader i längden. Till exempel behöver du hyra ett släp eller en skåpbil under en längre period (kanske i 4 timmar istället för 2 timmar), vilket kostar en del. Sedan tillkommer givetvis bränslekostnader till detta.

Även om det är billigt att hyra in sig i någons lada eller annat liknande utrymme, kan det alltså bli besvärligt. Dessutom har en aktör som huvudsakligen sysslar med magasinering betydligt bättre koll på säkerheten. Det här kan dock fungera om du inte behöver komma åt ditt bohag alltför ofta och om det inte är riktigt värdefulla saker du vill förvara.

Kan du sälja något?

Magasinering prissätts som regel efter storleken på utrymmet du hyr. Således kan det vara läge att sälja någon större möbel eller liknande. På så vis behöver du inte hyra ett lika stort utrymme, vilket eventuellt kan dra ner dina kostnader med så mycket som ett par hundringar i månaden. Ska du magasinera under en lång tid blir det till slut en stor summa pengar som sparas in.

18 May 2017