Det är arbetsförmedlingen som står bakom Rusta och matcha, en speciell tjänst för att lotsa in folk på jobbmarknaden. Konsulterna coachar nu de arbetslösa.

Det är inte alltid så lätt att komma till sin rätt på en arbetsintervju, och företagen hinner inte kolla upp de platssökande så noggrant. Ofta blir det så att det första intrycket avgör, och det kan bli helt fel. Rusta och matcha ska se till folks kvaliteter och även hjälpa dem att ansöka till passande arbetsuppgifter i näringslivet.

Alla är bra på något, men för den som inte är så vältalig kan det vara svårt att ens få chans att bevisa sin duglighet. Arbetsförmedlingens Rusta och matcha ska göra jobbet att kolla upp vad folk kan och coacha dem in på arbetsmarknaden på ett jobb som de passar för. Alla tjänar på arrangemanget att få rätt person på rätt plats.

Rusta och matcha har kontakter

Coachen på Rusta och matcha har kontakter inom näringslivet och får reda på när företagen behöver arbetskraft. Kan man matcha en arbetssökande mot en ledig plats sparar man också mycket arbete åt företagen. De får lämpliga kandidater så gott som direkt och sparar massor av tid i ansökningsprocessen.

Det är också till stor fördel för den som söker arbete att inte behöva söka massor av arbeten i onödan. Rusta och matcha tar reda på vad som behövs för att klara av ett jobb, och man väljer ut de arbetslösa som verkar mest lämpliga. Likaså kan man marknadsföra sökanden som har en efterfrågad kompetens.

18 Dec 2022