Hur genomför man en säljrekrytering? Att anställa säljare kan vara bland det viktigaste som man kan göra i sitt företag. Utan säljare som ser till att dra till sig rätt kunder, överlever inte ett företag i Sverige idag. Även om det är så att man har fysiska butiker där man säljer varor och produkter, behöver man duktiga säljare. Har man tjänster som man tillhandahåller, behöver man säljare. Vad man än säljer – så behöver man duktiga säljare.

Är man inte van vid att rekrytera duktiga säljare och vet hur man ska kunna dra till sig rätt sorts säljare, kan det vara mycket svårt att göra det rätt. En säljare är, inte riktigt som annan personal. En säljare är någon som för att fungera optimalt, ska kunna dra till sig kunder, paketera det som ska säljas på ett attraktivt sätt och representera företaget så att människor vill köpa företagets varor och produkter – en ganska så viktig person, med andra ord.

Anlita proffsen för säljrekryteringen

Det som en rekryteringsfirma kan göra är att säkerställa på ett helt annat sätt än andra rekryterare att man får tag i rätt slags personal. Idag är lagstiftningen när det kommer till anställningar ganska stel. Det är ju bra, att man inte på grund av LAS; lagen om anställningar, inte kan sparka vem som helst utan vidare. Det ska verkligen till brottsliga handlingar eller klara tjänstefel om man ska kunna sparka en person. Men det som händer när man har en så stel lagstiftning, är att när man väl ska anställa personer är det mycket viktigt att få tag i rätt person, eftersom man inte kan byta ut den personen (även om man kanske har lust till det). I Sverige får man inte bara anställa en person, och sedan hoppas att de har lust att gå iväg om man sedan märker att det inte fungerar. Här finns flera lagliga hinder för ett sådant beteende.

Därför behöver man proffsiga rekryteringar

Av den anledningen är det mycket viktigt att lägga viktiga rekryteringar på personer som kan den delen och som ser till så att rätt person får jobbet (då man inte kan bli av med någon om det visar sig vara en fel rekrytering). Det går, men det är omständligt. Allt detta ställer verkligen krav på den som anställer att den personen kan utföra detta på rätt sätt. Många vill på så sätt säkerställa att rätt person rekryteras. Och så får man hoppas att det dyker upp rätt person.

4 Nov 2019