Industrigolv är en ganska stor investering. Det gäller således att man inte förhastar beslutet om golvtyp och leverantör. Det kanske låter enkelt att hitta en bra leverantör och rätt golvslag – men det finns flera som har valt fel och behövt lägga om det, till höga kostnader. 

Att välja typ av golv

Som nämnt ovan må det låta enkelt att välja rätt produkt. Det är dock inte alltid så enkelt som det låter. Det finns många inköpare som har råkat ut för golvtyper som inte riktigt är optimala för deras behov. 

Det här är givetvis något man vill undvika – att köpa fel golv är dyrt. Det är bäst att på förhand kontakta flera företag som kan verkligen sina industrigolv. På så vis kan du jämföra både offerter och förslag på typer av industrigolv. Att hämta in flera offerter kommer med andra fördelar också. Om du är en duktig förhandlare finns möjligheten att ställa offerterna mot varandra, och på så vis få ett lägre pris i slutändan.

Det finns många olika typer av golv att välja mellan. Ofta har firmor sina egna recept och beläggningar. Golven har olika egenskaper som passar olika behov, och det är bra att be om rådgivning från företaget i fråga. För att be om rådgivning krävs givetvis att du har hittat ett företag som du känner förtroende för – annars är rådet inte särskilt mycket värt. Det är inte alltid det lättaste, men det finns ett stort urval av bolag att välja mellan.

Behöver du tilläggstjänster?

Om du ska köpa industrigolv finns möjligheten att du även behöver till exempel golvutjämning, flytspackling eller olika typer av ytbehandlingar. En fördel är om företaget du kontaktar för ditt industrigolv även erbjuder andra tjänster, om du behöver några. 

Till exempel finns det många som erbjuder linjemålning och dammbindning, vilket kan vara bra att få gjort på samma gång. Kanske behöver du också få ett golv rivet, som sedan måste ersättas? Det är naturligtvis bra om företaget du kontaktar erbjuder andra tjänster du behöver på samma gång. Det kan bli billigare om du beställer ett större jobb. Och de flesta som sysslar med industrigolv erbjuder även tjänster som dessa – men det är långt ifrån alla som gör det. 

Rätt golv till rätt miljö

Ett bra industrigolv bör inte bara möta praktiska krav – det bör även se inbjudande ut. Med det sagt är det givetvis kanske det viktigaste att golvet ska stå pall för den tunga verksamhet som ofta bedrivs i industrier. Det är verkligen inte alla golv som är lämpade för detta. 

Men det finns inte ett industrigolv som passar till alla miljöer. Vissa är till exempel bättre lämpade att lägga på mjukare underlag, medan andra är anpassade för att läggas på hårda underlag.Trots namnet så är det inte bara för industrier som industrigolv finns. Garage, sjukhus och arenor är exempel på andra platser där tåliga golv behövs. Ibland ställs helt enkelt stora krav golvets tålighet – och där är industrigolv ofta bäst.

19 Mar 2018