Fråga en mäklare i Västerås om hur du bäst köper lägenhet tillsammans med en kompis. Det är inte säkert att gemensamt ägande är det bästa alternativet.

Att bo ihop med en kompis är något som lockar många unga. Faktiskt kan det vara det enda alternativet att ha råd med en fin lägenhet, när man ännu inte fått in en fot på arbetsmarknaden. Men innan du köper lägenhet tillsammans med en polare, är det viktigt att förstå vad gemensamt ägande innebär.

Det kan vara en bättre idé att själv köpa lägenhet och hyra ut hälften till din kompis. Om du har möjlighet kan en borgenär hjälpa dig med lånelöfte. Det innebär att någon annan garanterar att ditt lån kommer bli betalt även om du själv skulle misslyckas med att betala det. Ofta är det en förälder som går in som borgenär.

Rådgör med mäklare om gemensamt köp av lägenhet

Om du vill kan du ändå ha din kompis med dig när du träffar din mäklare i Västerås. Det kan kännas kul att köpa lägenhet tillsammans – även om det inte egentligen är ett gemensamt köp. Du och din kompis kan fortfarande ha allt det roliga tillsammans, även om ni avstår från de komplikationer som kan uppstå vid ett gemensamt lägenhetsköp.

Du bör vara medveten om att även om ni är goda vänner nu, är det inte säkert att ni fortfarande är det efter att ha bott ihop en tid. Om det är bara du som äger lägenheten kan du helt enkelt säga upp din kompis inneboendekontrakt för att skilja på er.

Ta reda på mer info om en mäklare, gå till denna sida: mäklareivästerås.se

2 Mar 2023