Det är skillnad mellan solpaneler och solceller till företag. Solceller ger energi som används till att värma upp hus. Solpaneler ger uppskattat varmvatten.

Anna hade aldrig kunnat drömma om att hennes lilla företag skulle bli så populärt. Hon hade startat företaget för dryga året sedan och kunderna stod på väntelistan för att komma till henne. Konceptet var enkelt. Hon hade byggt om en del av en lada och installerat härliga badkar och flyttankar. Där kunde kunderna få njuta av välgörande bad med örter, alger och mineraler.

Nu var det dags att utveckla för att ha möjlighet att ta emot fler kunder. Avdelningen skulle byggas ut i hela ladan. Under en tid hade hon även funderat på att installera solpaneler för sitt företag för att minska kostnaderna för uppvärmningen av vatten.

Företag sparar på solpaneler

Hon kontaktade ett företag som installerade solpaneler för företag. Efter ett möte på gården hade hon fått lite att fundera på. Samtidigt skulle representanten räkna på sitt håll och sedan skicka en offert till henne. Hon var ganska säker på att hon ville ha solpaneler, men frågan var bara hur många. Hon hade ett stort tak att använda sig av.

Efter funderingarna kom hon fram till att halva delen av södersidan på ladan skulle passa. Något som blev helt bestämt när offerten kom. Renoveringen hade börjat och solpanels-företaget skulle komma så snart som möjligt. Nöjd över sin nya investering blundade hon och såg för sitt inre hur kunderna gladdes och inspirerades av hennes entreprenörsanda.

29 Mar 2022