Flera saker kan öka husets värde. Ju större renovering, desto högre värde. En sådan sak är att låta en takläggare i Stockholm lägga nytt tak som håller länge.

Kent och Karin hade funderingar på att lägga in lite pengar i huset. Det vill säga investera i exempelvis kök, tak eller något annat. Det som var intressant för dem var att få besparingarna de gjort att öka i värde. Att renovera huset var en sådan sak då de skulle få ut pengarna när de sålde så småningom.

Tankarna stannade till sist på taket. Det skulle hur som helst behöva ett nytt tak inom inte allt för lång tid. De hade länge funderat på att lägga tegelpannor istället för det plåttak de hade nu. Detta av två anledningar. Tegelpannor hade lång livstid och så var de ju så vansinnigt snyggt att se på.

Takläggare fixar nytt utseende

Det fanns även en annan anledning till takrenoveringen. Nästa steg kunde då bli att sätta upp solpaneler vilket verkligen skulle öka värdet. Därför kontaktade de en takläggare i Stockholm för att få råd och denne kom för att titta på huset och bilda sig en egen uppfattning om saken.

Takläggaren förklarade att det kunde bli knepigt med tegelpannor när det kom till solpaneler. Om de däremot gjorde en ny takläggning med betongpannor skulle det vara enkelt att installera solpaneler. Glada över att han hjälpt dem med frågan lovade de att återkomma. De behövde fundera på om det viktigaste var tegelpannor eller solpaneler.

13 Feb 2023