Vi leker med tanken att du lever ditt liv i godan ro, du arbetar på vardagarna och på helgerna gör du roliga saker. Du gör ungefär som alla andra, du är varken ett helgon men heller ingen buse. Du arbetar och stretar med ditt eget företag och anar ingenting. Plötsligt kommer polisen och hämtar dig. Du blir körd i polisbil till ett polishus. Där sätter de dig i ett förhörsrum. De låter dig sitta där och svettas innan de kommer in och förklarar att de har sett dig slå en annan man senaste lördag. Den som blev slagen har pekat ut dig. Nu ligger stackaren på sjukhus och har blivit rejält slagen i huvudet och kroppen. När polisen sitter där och berättar detta, drar du dig till minnes att du minsann var ute på krogen i helgen. Men vad var det som egentligen hände?

Du behöver en erfaren brottmålsadvokat

Medan du sitter där och polisen vill veta vad som hände, märker du att de minsann har bestämt sig för att det är du som är den som har misshandlat personen, som nu ligger på sjukhuset. Dessutom är de misstänksamma mot dig eftersom det dessutom visar sig att du har svart bälte i karate, och är inte den stackaren som blev utsatt för misshandeln slagen på sätt som liknar karatesparkar och karateslag. Medan du ihärdigt nekar till att brottet att ha grovt misshandlat mannen som ligger med stora skador på sjukhuset, inser du att det du mest av allt behöver är en brottmålsadvokat.

När du väl har hämtat dig från chocken över att bli anklagad för ett brott som du är säker på att du inte har begått, inser du att du inte kommer att få någon hjälp av de poliser som har bestämt sig för att det är du som är skyldig till brottet. Vad ska du göra? Egentligen finns det inte så mycekt som du kan göra, framför allt inte om polisen vägrar släppa dig. Du kanske är med om en häktesförhandling, där polisen menar att du minsann kan försvåra för deras utredning om tingsrätten låter dig gå. Du sitter där du sitter på häktet.

En duktig brottmålsadvokat gör en egen utredning

Däremot kan din advokat göra mycket; kanske ta reda på hur mycket offret faktiskt såg när han blev slagen. Vad var ljusförhållandena? Fanns det någon chans att han kom ihåg fel person? Togs det något DNA-prov på offret efter misshandeln? Om det inte fanns ditt DNA på offret finns det en risk att det faktiskt var någon annan som slog det stackars offret. Finns det något vittne som såg dig på en helt annan plats än där offret säger att du befann dig? Allt sådant bör din brottmålsadvokat ta reda på så att du kan få gå från häktet. Här kan du läsa om en brottmålsadvokat som arbetar med liknande fall som detta. Klicka på denna länk.

18 Nov 2018