Om du tycker att det är tråkigt och långrandigt med bokföring är du inte ensam om att tycka det. De flesta människor tycker det, om det inte är så att man gillar att arbeta med siffror, hålla reda på kvitton, fakturor, inkomst och utgifter – gillar man det, ska man absolut arbeta med bokföring. Är man en person som gillar ordning och reda, då ska man absolut arbeta med bokföring och revision. Det innebär nämligen att man synar inkomna kvitton, fakturor och räknar ihop summorna av inkomster och ställer dem mot utgifterna och räknar på om företaget har gått på plus eller minus.

Arbeta med siffror och ekonomi

Om du är av detta virke kommer du att få många uppdrag, om du så önskar. De flesta gillar inte det noggranna arbete som det innebär att hålla ordning på ekonomin åt andra. Säg att det är ett företag som arbetar med hästar. Hela dagarna är de ute i stallet och mockar. De rider hästarna och ger kurser åt barn och ungdomar som vill lära sig rida och hur de ska sköta om hästarna. Sedan kanske de arbetar med att föda upp nya hästar. Det innebär ganska så troligt mycket arbete ute i stallen. När de sedan kommer hem på kvällarna, kanske de behöver ta igen sig och pusta ut. Att då sätta sig med ekonomisk administration kan ta ut den sista energin som de hade. Då kan de lägga ut det på ett annat företag som är villig att anta det uppdraget.

Säg att du tar en viss procent av företagets inkomst

Om den företagaren som föder upp hästar drar in miljoner kronor om året, kanske du kan dra in flera 100.000-tals kronor på att sköta om bokföringen åt dem. Om vi också säger att du har 3 företag till, som du håller ordning på ekonomin kan du dra in minst en halv miljon kronor om året. Får du in dubbelt så många uppdrag, har du ett bra underlag för att anställa en person till som gör samma slags arbete som du gör. Det är väl en bra affärsidé?

Finns minst 1700 bokföringsfirmor i Stockholm

Att det är en bra marknad för bokföringsfirmor, har åtminstone 1.700 andra bokföringsfirmor som arbetar med detta i Stockholm. Marknaden är relativt stor, då det inte är många som kan bokföringens ädla konst. Att arbeta med detta innebär att man är noggrann och tycker det är roligt att arbeta med detta. Här kan du läsa mer om ett sådant företag.

12 Dec 2018