Många har numret till sitt försäkringsbolag, bilbärgare och ett ICE-nummer inlagt på sin telefon. Men hur många har ett jour-nummer till en låssmed? Det borde vara lika självklart då det annars är lätt att råka anlita oseriösa företag när väl dörren är låst och det enda man vill är att snabbt komma in.

Oturen kan alltid vara framme, men genom att förbereda sig för olika olyckshändelser blir det lättare att hantera dem. Dessutom tar man generellt bättre beslut om planering redan finns. Det är orsaken till att man alltid bör ha ett nummer till en lokal låssmed på mobilen. Lägg ner lite tid på att jämföra och kontrollera de olika låssmederna i lugn och ro. Lägg in numret och var sedan säker på att du ringer ett seriöst företag när väl oturen är framme.

lås, låssmed

Tänk lokalt

Det är inte något stort jobb för en låssmed att bryta upp ett lås. Arbetsinsatsen brukar sällan vara mer än en timme. Det betyder att man bör söka upp någon som finns i närheten. Bor du i en stad med bara 100 000 invånare kan säkerligen företaget åka från ena sidan till den andra för att utföra jobbet. Men bor du i Stockholm kan ta riktigt långt tid för transporten. Detta inte minst om du ringer på en eftermiddag och de behöver ta sig igenom den rusningstrafik som karaktäriserar trafiken i Stockholm under denna tid.

Risken är helt enkelt att de inte vill komma ut eller att priset blir onödigt högt då du i så fall kan behöva betala för den tiden som de kör till ditt hem. Bor du exempelvis i Alby kan du söka efter en låssmed som är aktiv i den stadsdelen eller i en stadsdel i närheten. Att ta ”vilket företag som helst” från Stockholm kan alltså skapa problem.

Tänk tid

Det finns låssmeder som enbart jobbar 7 – 16. Det är främst de som installerarar och underhåller system men inte genomföra akuta servicejobb. Som privatperson är det betydligt bättre att välja ett företag som har ”öppet 24 timmar om dygnet”. Vilken tid på dygnet du än ringer så finns hjälpen tillgänglig.

Nu får man däremot räkna med att priset kan vara högre på kvällar, nätter och helger men huvudsaken är att man får hjälp. lassmedstockholm.nu/ är en prisvärd och erfaren låssmed. 

Tänk auktorisation

Den kanske allra viktigaste punkten är att söka upp ett företag som har auktorisation. Genom att välja en låssmed som är medlem i SLR ges en tydliga fördelar gällande tryggheten. Här kräver man exempelvis att medlemsföretagen ska ha mästarbrev, certifierad behörighet samt inte finnas i brotts- och belastningsregistret. Använd gärna deras sökfunktion för att hitta en behörig låssmed som följer organisationens riktlinjer. Den finns på slr.se och i rullistan kan man exempelvis välja att filtrera fram låssmeder från Stockholm, Gävle eller Gällivare. Enkelt och snabbt nås kontaktuppgifterna till de gällande företagen.

14 Aug 2019